Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών συγχωνεύθηκε με το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και δημιουργείται το νέο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Π.Δ. 70, Φ.Ε.Κ. 28/05/2013 Α'). Ο ιστότοπος του νέου τμήματος είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση http://dit.uop.gr.

Υποδομές και Εγκαταστάσεις Τμήματος

E-mail Εκτύπωση

 

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών στεγάζεται στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας τριών ορόφων και συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών.

Αίθουσες Διδασκαλίας

Το Τμήμα χρησιμοποιεί για το κύριο εκπαιδευτικό του έργο τις 10 αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα διδασκαλίας. Η χωρητικότητα κάθε αίθουσας κυμαίνεται από 40 έως 90 θέσεις. Στις αίθουσες αυτές συμπεριλαμβάνεται και μία αίθουσα τηλεδιάσκεψης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια δραστηριοτήτων εκπαίδευσης από απόσταση.

Εργαστήρια

Το Τμήμα διαθέτει επιπλέον 6 πλήρως εξοπλισμένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαστήρια:

  • Εργαστήριο UNIX: Το Εργαστήριο UNIX περιλαμβάνει 25 θέσεις εργασίας με γραφικό περιβάλλον διασύνδεσης. Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού, γλώσσες προγραμματισμού και εφαρμογές πρόσβασης σε συστήματα βάσεων δεδομένων.
  • Εργαστήριο PC: Το Εργαστήριο PC περιλαμβάνει 25 σύγχρονους προσωπικούς υπολογιστές. Οι υπολογιστές διαθέτουν λογισμικό εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξης εφαρμογών, δημιουργίας ιστοσελίδων, επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας γραφικών, εφαρμογές ανάλυσης συστημάτων και δημιουργίας μοντέλων, εφαρμογές μαθηματικών υπολογισμών και γλώσσες προγραμματισμού.
  • Ερευνητικά Εργαστήρια: Τα εργαστήρια χρησιμοποιούνται για ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες.

    περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοθήκη

Στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας στεγάζεται και η Βιβλιοθήκη της Σχολής. Η Βιβλιοθήκη έχει εμβαδόν 290 τ.μ., διαθέτει αναγνωστήριο δυναμικότητας περισσοτέρων των 50 θέσεων, εξοπλισμένο με 30 υπολογιστές, και αναπτύσσεται με όλους τους διεθνείς κανόνες, μεθόδους και τεχνολογίες.

περισσότερες πληροφορίες

Γραμματεία

Η γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών από κοινού με τη γραμματεία του τμήματος Τηλεπικοινωνιών σε έναν χώρο 70 τ.μ.

 

Περιβάλλων Χώρος

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου λειτουργεί λέσχη για τη σίτιση των σπουδαστών. Επίσης έχουν δημιουργηθεί γήπεδα για την άθληση των φοιτητών και στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο αναπτύσσεται σημαντικός πνεύμονας πρασίνου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012  

FacebookTwitterGoogle


canakkale