Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών συγχωνεύθηκε με το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών και δημιουργείται το νέο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Π.Δ. 70, Φ.Ε.Κ. 28/05/2013 Α'). Ο ιστότοπος του νέου τμήματος είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση http://dit.uop.gr.

Διδακτορικό Δίπλωμα

E-mail Εκτύπωση

 

Από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών λειτουργεί και οργανώνει πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που οδηγεί στην απονομή Διδακτορικού Διπλώματος (Δ.Δ.) στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών. Παρέχονται οι παρακάτω θεματικές κατευθύνσεις:

  • Κατεύθυνση Θεωρητικής Πληροφορικής
  • Κατεύθυνση Συστημάτων Λογισμικού
  • Κατεύθυνση Υλικού Υπολογιστών και Δικτύων
  • Κατεύθυνση Υπολογιστικής Επιστήμης

Οι στόχοι του προγράμματος συνοψίζονται ως εξής:

  • Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στην Επιστήμη Υπολογιστών και συναφών επιστημών και κλάδων.
  • Η δημιουργία επιστημόνων ερευνητών κατόχων Δ.Δ. ικανών να συνεισφέρουν στην προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι στο Τμήμα αυτή τη στιγμή υπηρετούν περίπου τριάντα υποψήφιοι διδάκτορες ενώ την τελευταία πενταετία έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το διδακτορικό τους επτά άτομα.

Κριτήρια Εισαγωγής και Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων

Στο Διδακτορικό Δίπλωμα γίνονται δεκτοί οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τμήματος ή κάτοχοι άλλου Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να κατατίθενται οποιαδήποτε περίοδο του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Τμήματος (τηλ. 2710 372169, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή στο μέλος Δ.Ε.Π. του Τμήματος στην ερευνητική περιοχή του οποίου ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2009  

FacebookTwitterGoogle


canakkale